Dennis Straat en Jantine Kriens gaan formatie leiden

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

Oud-wethouder Dennis Straat en de in Zaanstad opgegroeide oud-directeur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Jantine Kriens gaan hier aan de slag als formateur. De zes partijen die met elkaar een nieuwe coalitie willen gaan vormen hebben het duo bereid gevonden om dit proces te begeleiden.

Zij hebben er vertrouwen in dat onder leiding van deze formateurs het proces in goede banen geleid zal worden, laat de gemeente in een persbericht weten. ‘Beiden hebben een schat aan bestuurlijke ervaring, zowel op landelijk als gemeentelijk niveau. Zondag 24 april starten de inhoudelijke formatiegesprekken.’ Kriens kent de gemeente goed en heeft een jarenlange ervaring in het openbaar bestuur. Zo werd ze raadslid voor de PvdA in Rotterdam in 2002 en later ook wethouder en eerste locoburgemeester. Momenteel is ze onder andere voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Vestia, voorzitter van de bestuurlijke adviesgroep crisis- en herstel toeslagen bij het ministerie van Financiën en commissaris bij HVC.

Straat werd na zijn wethouderschap voor de VVD in Zaanstad in maart 2018 Gedepiteerde in Utrecht en daarna waarnemend burgemeester van Landsmeer. ‘Hij weet hierdoor boven de partijen te staan,’ aldus de aankondiging van het formerende duo. Momenteel is hij werkzaam als programmamanager voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in de gemeente Edam-Volendam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen