Voorinschrijving huizen West-Knollendam begonnen

Foto: Woneninwesthaven.nl

In het eeuwenoude vissersdorp West-Knollendam is de voorinschrijving van start gegaan voor tien grondgebonden eengezins- en vijf waterwoningen. Bij de vijf zogenoemde pleinwoningen zit ook één vrijstaand huis. Het plan Westhaven ligt aan één van de jachthavens, op het terrein van de voormalige Hennewerf tegen de rand van de oude dorpskern. Over de prijzen – globaal tussen vijf en zeveneneenhalve ton – voor de individuele huizen is nog niets bekend.

 

De traditionele bouw van de plein- en kadewoningen past volgens de ontwikkelaar ‘naadloos in de omgeving, waar nog veel authentieke Zaanse houtbouw is te vinden’. Alleen de schaalgrootte is aanmerkelijk anders. De kadewoningen zijn met drie bouwlagen het grootst: 184 vierkante meter gebruiksoppervlakte verdeelt zich over zes vertrekken, waarvan vijf slaapkamers. De pleinwoningen beschikken over drie slaapkamers op een oppervlakte van 128 vierkante meter. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen en de verwarming bestaat uit ‘een ingenieus laagtemperatuursysteem waarbij de vloeren fungeren als warmtebron’.

 

De waterwoningen liggen vrij op het water en beschikken over twee leeflagen. Met 100 en 111 vierkante meter gebruiksoppervlak en drie slaapkamers en een badkamer onder de waterspiegel. Ook deze woningen krijgen zonnepanelen en voor de verwarming wordt boven en beneden de vloer ingezet. De basis voor de waterwoningen is een stevig geïsoleerde betonnen bak, die wordt verankerd door middel van meerpalen. Alle nutsvoorzieningen vanaf de wal worden met de woning verbonden. Alle keukens in het plan worden casco opgeleverd, zodat deze volledig naar eigen inzicht en woonwensen kan worden ingevuld.

Reacties

Cookieinstellingen