Onderzoek naar geweld in binnenkort gesloten zalen Sade

Politie met honden op straat, een heli in de lucht tijdens kerst.
Politie met honden op straat, een heli in de lucht tijdens kerst.
Foto: Still YouTube-video RTL Nieuws

De gemeente gaat onderzoeken of er maatregelen moeten worden getroffen tegen zalencentrum Sade in Zaandam naar aanleiding van het uitgaansgeweld tijdens kerst.

In de nacht van maandag op dinsdag liep aan de Mahoniehout een feest met honderden Eritreeërs uit de hand. De gemeente vindt dat iets dergelijks ‘niet mag gebeuren’ en noemt de agressie en het geweld tegen politiemensen ‘onacceptabel’. Van de drie mannen die werden gearresteerd, zit momenteel alleen een 28-jarige inwoner van Heiloo nog vast.

Sluiting al voorzien

Eigenaar Ferdi Kilic was toch al van plan was om per 15 mei de deuren van zijn partycentrum te sluiten, omdat hij er geen toekomst meer voor ziet in de steeds dichter bebouwde woonwijk achter het station. Hij legt de schuld voor confrontaties tussen bewoners, handhavers en bezoekers van Sade deels bij de gemeente, die voor onvoldoende parkeerruimte zou hebben gezorgd.

‘Sluit de deuren’

Kilic zit al zestien jaar aan de Mahoniehout met zijn zalencentrum. De omwonenden klagen in toenemende mate niet alleen over de parkeerdruk, maar ook over geluidsoverlast.

Bewoners die het bedrijf graag zien vertrekken hebben de steun van de Partij voor Ouderen de Veiligheid, die bij een eerder incident de burgemeester als waker over de openbare al opriep de deuren de sluiten. Daar werd afgelopen zomer geen gehoor aan gegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen