Franse pianiste Stéphanie Elbaz te horen in Zaandam

Foto: Persbericht Online

De Franse pianiste Stéphanie Elbaz keert terug naar Nederland voor een reeks concerten en is op zondag 17 april te horen in de Doopsgezinde Vermaning aan de Westzijde in Zaandam. Het concert duurt van 16:00 tot 18:00 uur.

Elbaz is een concertpianiste met een sprankelende carrière die prominente plaatsen behaalde in grote internationale concoursen. Ze is een van de weinige vrouwen ter wereld die Charles-Valentin Alkan’s monumentale solo pianoconcerto speelt. Dit wordt gezien als een van de moeilijkste stukken die ooit geschreven is voor het instrument. Elbaz is bovendien het gezicht van Gary Pons-platinamodel, in 24-karaats goud en platina, dat nu de duurste piano ter wereld is.

Bekende meesterwerken

Eind dit jaar brengt Elbaz een album uit, maar voordat het zover is reist ze door Nederland. Onder de werken die Elbaz gaat uitvoeren is de prachtige Prelude en Fuga in a mineur BWV 543 van Johann Sebastian Bach te vinden. Ook worden er bekende meesterwerken gespeeld als Franz Schuberts Impromptus en Pjotr Tsjaikovski’s De Notenkraker. Het programma eindigt met Franz Liszts Hungarian Rhapsody nr 2, waarin duidelijk is te horen dat de Hongaarse componist sterk werd beïnvloed door zigeunermuziek. Het is veruit de bekendste en meest virtuoze van de rapsodieën. Tickets voor de pianorecital van Elbaz kosten 25 euro en zijn hier verkrijgbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen