Griffier Jorrit Jongbloed vertrekt naar Eindhoven

Jorrit Jongbloed.
Jorrit Jongbloed.
Foto: Gemeente Zaanstad

Griffier Jorrit Jongbloed (36) verruilt Zaanstad voor het Brabantse Eindhoven, waar hij op 1 mei begint. Hij werkte in totaal acht jaar voor Zaanstad, waarvan bijna drie als griffier.

Voorzitter van de werkgeverscommissie van de gemeenteraad Tjeerd Pietersma noemt de over stap voor Jongbloed ‘een mooie kans in een stad en een regio waar een deel van zijn roots liggen’. Maar hier is zijn vertrek een verlies: ‘Jorrit is een gedreven en goede professional en bovenal een heel prettig mens. Dat gaan we missen. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat Zaanstad een waardige vervanger gaat vinden. Deze gemeente gaat uitdagende jaren tegemoet waar een griffier een mooie rol in kan spelen.’

Cruciaal moment

Met de installatie van een nieuwe gemeenteraad is ondersteuning vanuit de griffie cruciaal. ‘Voor de huidige werkgeverscommissie is het waarborgen van de continuïteit dan ook een eerste prioriteit. Daarna zal zo snel als mogelijk vanuit de nog te benoemen raad een nieuwe werkgeverscommissie moeten worden samengesteld die een wervingsprocedure voor een opvolger van Jorrit kan gaan opstarten.’

Jongbloed geeft in een persbericht aan het ‘bijzonder eervol en uitdagend’ te vinden om in Eindhoven de gemeenteraad en de lokale democratie te versterken. ‘De ambities en mogelijkheden van (Brainport) Eindhoven zijn groot en ik kijk ernaar uit om samen met alle partners dat potentieel te ontdekken en te realiseren. Ik kijk terug op een mooie periode in Zaanstad, waar mij de kans is geboden om in deze rol te groeien. Ik wil alle raadsleden, partners in de stad, lokale media en collega’s uit de organisatie enorm bedanken voor de goede samenwerking,’ schrijft hij.

Trots

‘De betrokkenheid bij de gemeente en de trots op Zaanstad blijven mij altijd bij. Bijzonder trots ben ik op het team van de griffie. De gemeenteraad kan blijven rekenen op een fantastische strategische ondersteuning,’ aldus de scheidende griffier. Burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad Jan Hamming zegt de afgelopen jaren ‘genoten te hebben van de samenwerking met een buitengewoon getalenteerde griffier’. Op 30 april is officieel de laatste werkdag van Jongbloed voor Zaanstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen