Gratis zakjes strooizout komen vooralsnog niet terug

Foto: Pixabay

De gratis zakjes strooizout komen vooralsnog niet terug. In de gemeenteraad stemden gisteravond alleen de POV, de SP, de Fractie Kat en Zaanstad voor Iedereen voor herinvoering van de in 2014 afgeschafte verdeling van gratis strooizout.

Het ging destijds om een bezuinigingsmaatregel die door de raad werd goedgekeurd, maar volgens een motie van de Partij voor Ouderen en Veiligheid en Zaanstad voor Iedereen is het nu tijd om dat besluit terug te draaien. Het zou door de sneeuwoverlast van een paar weken geleden wel duidelijk zijn geworden dat inwoners behoefte hebben aan gratis zout om de stoepen schoon te maken en te houden.

‘Twee euro’

Verantwoordelijk wethouder Leny Vissers-Koopman was daar voorstander van en wees erop dat een emmertje met vijf kilo zout in de supermarkt en bij de bouwmarkt ’twee euro’ kost, waarmee het een voor iedereen bereikbare uitgave betreft. Ook zei ze dat een beleidswijziging met dergelijke grote budgettaire gevolgen voor de gemeente niet zomaar even kan worden uitgevoerd. Ze stelde daarom voor om de kwestie opnieuw aan de orde te stellen na de verkiezingen, in de gemeenteraad die het voor de periode 2018-2022 voor het zeggen heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen