Zorgen bij VVD over betrouwbaarheid bruggen N203

Foto: Google Street View

De VVD wil worden bijgepraat over de ‘faalrisico’s’ van de beide bruggen in de N203 in Krommenie. In 2015 liet de provincie weten dat de oostelijke brug toen al de theoretische technische levensduur had overschreden, maar de vervanging gaat volgens de meest recente planning pas in 2025 gebeuren. Wat zijn de risico’s van dat tienjarige uitstel voor het wegverkeer en de scheepvaart, wil de VVD weten.

De bruggen zijn eigendom van de provincie en de oudste stamt uit 1933. De veiligheid voor het verkeer is niet in het geding, bezwoer Haarlem twee jaar geleden nog. Nu is er sprake van het vastzetten van de valbrug voor verkeer uit de richting van Wormerveer wanneer er technische problemen zijn, zodat de verkeersdoorstroming is gegarandeerd. Dat betekent echter ook dat onder andere de bevoorrading van Forbo over het water niet meer mogelijk is. Daarnaast lijkt deze maatregel alleen te gelden voor het falen van het systeem van de valbrug, maar wordt niets gezegd over de risico’s van de slechte fundering van de belendende brug voor verkeer in zuidelijke richting.

Alternatieven?

‘Wij vinden het zorgelijk dat onze inwoners en bedrijven mogelijk hinder ondervinden omdat de provincie de werkzaamheden aan de bruggen meer dan tien jaar heeft uitgesteld,’ laat de VVD in schriftelijke vragen aan het college weten. Kan worden toegezegd dat zowel de vaarroute als het wegennetwerk beschikbaar blijft tot en met 2026? En welke alternatieven worden er uitgewerkt om hinder op de weg en het water te voorkomen wanneer het toch misgaat met een brug?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen