Noppes, Erdi en de White Ranch genomineerd voor Duurzaan Award

Foto: PxHere

Kringloopbedrijf Noppes, Erdi Wegbebakening en Straatmeubilair en bezoekboerderij White Ranch in Assendelft zijn genomineerd voor de Duurzaan Award 2017.

Als social enterprise heeft Noppes primair een maatschappelijke missie: impact first. Noppes realiseert dat doel als zelfstandige onderneming, is financieel zelfvoorzienend en sociaal in de manier waarop de onderneming draait. Winst mag, maar de financiële doelen staan ten dienste van de missie en het vergroten van de maatschappelijke impact.

Het kringloopbedrijf Noppes inmiddels zeer bekend, met meerdere winkels in de Zaanstreek en ver daarbuiten. Met de slogan ‘Je blijft je verbazen’ stond de keten mede aan de basis van de imagoverandering die kringloopwinkels hebben ondergaan. Oud is ‘vintage’ geworden.

Met bijna 90.000 betalende klanten per jaar laat Noppes zien dat kringloop inmiddels ook serious business is. Alleen al in Zaandam wordt per jaar meer dan 120.000 kilo aan goederen opgehaald.

Erdi Wegbebakening en Straatmeubilair

Niet iedereen zal de naam Erdi meteen kennen, maar toch komt u de producten van het Zaandam gevestigde bedrijf overal tegen. Erdi ontwikkelt, produceert en onderhoudt straatmeubilair, wegbebakening en verkeerstechniek. Grote kans dus dat als u ergens de fiets in een rek plaatst of afval in een bak gooit, dat er één van Erdi is.

Voordat duurzaamheid een begrip werd was Erdi al bezig met het recyclen en hergebruiken van materialen, het gebruik van alternatieve grondstoffen en het zuinig omgaan met energie. Als één van de eerste bedrijven in Nederland plaatste het bedrijf een windmolen op het dak. De zonnepanelen zijn van recenter datum en ook heeft het distributiecentrum een groen dak.

De White Ranch

De White Ranch is genomineerd omdat de jury van de Duurzaan Award werd getroffen door de brede manier waarop de White Ranch met duurzaamheid actief is. Primair is het een biologisch veehoudersbedrijf voor de melkproductie met geiten en koeien. Naast de ecologisch verantwoorde manier waarop de hetboerenbedrijf draait, is de White Ranch een zorgboerderij.

Ook is het bedrijf, in samenwerking met de Zaanse Energie Koöperatie, een van de grootste lokale leveranciers van energie door middel van zonnepanelen. De eigenaren van de White Ranch hebben daarnaast een drive om de duurzaamheid met veel ander Zaankanters te delen. De boerderij wordt bezocht door veel scholen en particulieren en is zelfs in het bezit van een eigen ‘sky-box’ waar bedrijven, met uitzicht op de geiten en koeien, kunnen vergaderen.

Stemmen kan nog tot en met 11 januari: klik hier. De prijs wordt een dag later uitgereikt op de nieuwjaarsreceptie voor ondernemers bij Yada Yada op het Hembrugterrein.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen