Aankondiging sloop villa Krommenie veel te voorbarig

Foto: Google Street View

De grote onrust rond de mogelijke sloop van Villa Sijpesteijn in Krommenie is voorbarig, want officieel is er bij de gemeente niets over een dergelijk plan bekend. Er is (nog) geen vergunningaanvraag voor sloop binnengekomen en mocht die er wel komen, dan ligt het niet voor de hand dat er toestemming voor komt.

De ontwikkelaar die aan de slag wil op het terrein van dagbestedingslocatie de Zonnehoek is volgens wethouder Wessel Breunesse op de zaken vooruit gelopen door een bewonersbijeenkomst te houden en daarop over sloop te beginnen. De Vereniging Zaans Erfgoed heeft de villa vorig jaar voordragen als gemeentelijk monument en daar staat het college niet onwelwillend tegenover, omdat de villa hoe dan ook als ‘behoudenswaardig’ wordt gezien. Er is daarom nader onderzoek nodig naar de cultuurhistorische waarde van het door Krommenieërs gekoesterde pand en de gemeente kan zonodig overgaan tot voorbescherming van de woning uit het begin van de vorige eeuw.

Eigenaar Odion spreekt op de eigen website ook niet over sloop. Volgens Breunesse is er op dit moment nog geen project voor het terrein aan de Zonnelaan. Een petitie voor het behoud van Villa Sijpesteijn is desondanks al meer dan 1500 keer getekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen