‘Malafide aannemer actief met herstel funderingen’

Een still uit de video van Zaanstad met een bonafide bedrijf aan het werk.
Een still uit de video van Zaanstad met een bonafide bedrijf aan het werk.
Foto: YouTube / Gemeente Zaanstad

Er is in Zaanstad een bedrijf actief dat een potje maakte van funderingsherstel. Volgens raadslid Roland van Braam van De Socialisten zijn er door de gemeente al meerdere bouwstops opgelegd aan het niet bij naam genoemde bedrijf. Op het Skagerak in Zaandam zou het om drie panden gaan.

De fractie van De Socialisten wil daar het fijne van weten en vraagt zich af of het gemeentelijke Funderingsloket dat advies en ondersteuning geeft bij het aanvragen van subsidies het bedrijf in kwestie aan inwoners geeft aangeraden. Ook is een vraag waaraan bedrijven moeten voldoen om door de beugel te kunnen. Over het Funderingsloket zelf bereikten Van Braam ook negatieve geluiden: dat zou niet goed zichtbaar zijn voor inwoners. Ook zou er al een onderzoeksrapport liggen over het functioneren van het loket.

Cijfers

De Socialisten willen schriftelijke vragen aan de weet komen hoeveele inwoners jaarlijks contact zoeken met digitale loket per jaar en hoe dat aantal zich verhoudt met de doelstelling. Hoeveel particuliere panden hebben via het loket de afgelopen twee jaar funderingsherstel ondergaan en hoeveel aanvragen zijn afgewezen? De fractie wil daarnaast inzicht in de aanbevelingen en conclusies in het onderzoeksrapport en vraagt wat daarmee gedaan is. Maar bovenal: hoe gaat de gemeente in de toekomst voorkomen dat particuliere woningbezitters niet met verkeerde aannemers in zee gaan voor funderingsherstel? Hieronder een filmpje van Zaanstad over een klus uitgevoerd door een bonafide bedrijf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen