Honig Breethuis morgen uit protest twee uur lang ‘yogastudio’

Foto: Google / Honig Breethuis

Niet alleen het Zaantheater opent morgen de deuren als protest tegen de verlengde sluiting van de culturele sector, ook het Honig Breethuis in Zaandijk sluit zich aan bij de lange rij instellingen in ons land die hun ongenoegen willen tonen. Dat laat bestuurslid Hester Wandel weten. Het Zaans Museum heeft hetzelfde plan.

Gaat het in het – uitverkochte – Zaantheater om een voorstelling in een ‘kapsalon‘, daar wordt het kleinere museum omgetoverd tot een ‘yogastudio’ – beide voorzieningen die sinds afgelopen zaterdag weer tot 17:00 uur open mogen zijn. Het Honig Breethuis wordt enkele uren het Hatha Breethuis, dat om 15:00 uur de deuren opent. Hatha is een yogastroming zonder duidelijke oprichter of goeroes en daardoor heel open: iedereen kan er het zijne of hare in vinden. Aanmelden kan per e-mail. 

In het Zaans Museum krijgen gasten onder leiding van een ervaren yogaleraar ‘een ontspannende workout van al het moois dat ons museum te bieden heeft’. Er zijn twee lessen, die beginnen om 13:30 en 14:30 uur. Ze duren 30 minuten. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Deelnemers moeten in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs en een mondkapje dragen bij het naar binnenlopen (niet tijdens de les). Er zijn desgewenst matjes beschikbaar, maar omkleden is in het museum niet mogelijk. De lessen worden gegeven door Lizette ten Kate van Yoga Studio de Weer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen