Zaans-Poolse zakenman euforisch over handbalsucces Oranje

Foto: Screenshot Ziggo

Geboren Zaandammer en eigenaar en voorzitter Bertus Servaas van de Poolse landskampioen handbal Vive Kielce heeft na de verrassende overwinning van het Nederlands team op Hongarije op het EK de hoop uitgesproken dat dit de opmaat zal vormen tot deelname van Nederlandse clubs aan de Champions League.

 

De nationale mannenploeg heeft door de winst van gisteravond uitzicht op de hoofdfase van het Europees Kampioenschap in Boedapest, maar de subtoppers Bevo en Hurry-Up strandden vorig jaar al in de beginfase van de EHF European Cup, het derde toernooi van Europa en landskampioen Aalsmeer en Lions bedankten zelfs helemaal voor de eer. Een zakenman met hart voor handbal zou hier in de voetsporen van Servaas kunnen treden en een club met potentie op sleeptouw nemen. In Noorwegen is de Noorse middenmoter Kolstad IL ook dat traject ingegaan.

Servaas is eigenaar van het uiterst succesvolle bedrijf Vive Textile Recycling en zijn financiële steun heeft ervoor gezorgd dat Vive Kielce een Europese topploeg werd. In 2016 werd voor het eerst de Europese hoofdprijs gewonnen.

 

Reacties

Cookieinstellingen