Gerechtelijke schouw op de Burcht in zaak doodsteken Nick Bood

Foto: Wikimedia

Er is op dit moment een gerechtelijke schouw aan de gang in het centrum van Zaandam. Daarvoor wordt de omgeving van De Burcht korte tijd afgezet.

De schouw die tot een uur of negen duurt is onderdeel van het onderzoek naar de dood van de zestienjarige Nick Bood uit Assendelft. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de twee verdachten in die zaak is op 18 en 22 januari bij de rechtbank in Alkmaar.

Beeld verduidelijken

De schouw gebeurt om alle deelnemers aan het proces – de officier van justitie die de zaak voorbereidt, de rechters, de advocaten van de verdachten en de advocaat van de nabestaanden – een duidelijk beeld te geven van de situatie en de omgeving ten tijde van het misdrijf.

Nick Bood werd op 29 april in de A.F. de Savorin Lohmanstraat in Zaandam door messteken van het leven beroofd. De vermoedelijke dader is een in hechtenis zittende zestienjarige Zaandammer die op 18 januari terecht moet staan. Een twee jaar oudere plaatsgenoot van de hoofdverdachte komt op 22 januari voor. Hij is sinds augustus met een enkelband thuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen