Cameratoezicht en meer mensenogen tegen overlast Kaaikhof

Foto: Google Street View

In en rond het winkelcentrum aan de Kaaikhof in Saendelft gaan buurtouders een oogje houden op overlast veroorzakende jongeren en er is bovendien de komende periode  cameratoezicht. Er is daar momenteel meer dan ooit sprake van veel overlast van vuurwerk en hinderlijk rondhangende jeugd.

Dat meldt burgemeester Jan Hamming op Facebook. Bewoners voelen zich er regelmatig onveilig en dat is voor hem ‘onacceptabel’: ‘Daarom nemen we samen met bewoners, ondernemers en andere organisaties een aantal extra maatregelen.’  Afgelopen donderdag is een camera op het middenplein van de Kaaikhof geïnstalleerd die zowel het plein als de drie winkelstraten kan bestrijken. De beelden worden op verschillende tijden live uitgekeken door handhavers van de gemeente en door de politie. De camera blijft staan tot de scholen weer beginnen, dus in ieder geval tot en met 9 januari.

Meer menselijk toezicht

Dat geeft de ondernemers en de vastgoedpartijen de tijd om maatregelen te treffen zoals het aanbrengen van extra verlichting en het plaatsen van camera’s van de ondernemers zelf. Vanaf morgen worden twee weken lang tussen 17:00 een 22:00 uur particuliere beveiligers ingezet als aanvulling op het toezicht van de politie en van handhaving, die zelf in deze periode ook extra aanwezig zullen zijn in de wijk. In de oudejaarsnacht is er  tot 07:00 uur extra beveiliging in en rond het winkelcentrum.

Ouders

In zowel Saendelft Oost als West gaan ouders in koppels de straat op om met jongeren te spreken en hen waar nodig aan te spreken op hun gedrag. De komende week krijgen jongeren die gezorgd hebben voor overlast een brief, waarin staat dat ze zijn opgenomen in de groepsaanpak van overlastgevende jeugdgroepen. Daarvoor werken de gemeente, het Jongerenwerk, het Jeugdteam, Straathoekwerk, de coördinatoren veilig leefklimaat op de middelbare scholen, de Jeugdboa’s en de politie samen. Het Jongerenwerk en de Jongerenhub hebben toestemming om open te zijn tijdens de geldende lockdown.

Reacties

Cookieinstellingen