Inspiratielezing Remy Stefan op YouTube-kanaal FluXus

Remy Stefan tijdens zijn deelname aan 'Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star'.
Remy Stefan tijdens zijn deelname aan 'Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star'.
Foto: Videoland

Een inspiratielezing van Remy Stefan gaat op 30 december om 20:00 uur in première op het YouTube-kanaal van FluXus. De gepassioneerde make-up artiest uit Wormerveer kreeg landelijke bekendheid door zijn deelname aan het programma GlowUp: the Next Dutch Make-up Star.

De opnames van de lezing zijn op 25 november door de Filmwerkgroep van FluXus gemaakt in de broedplaats de Hellema in Zaandam. Voor een klein publiek vertelde Stefan daar hoe het allemaal begon, als kind met musicallessen bij FluXus en dientengevolge de kennismaking met theatermake-up en grime. Vanuit daar groeide zijn interesse, vooral in het creatieve aspect.

 

‘Ik kan niet tekenen, ik kan niet beeldhouwen, maar make-up kan ik wél en daar ben ik in doorgegaan,’ zegt hij onder andere. Zijn deelname aan GlowUp en de worsteling met zijn perfectionisme blijven niet onbesproken. Hij heeft geleerd de knop om te kunnen zetten tijdens zijn werk. ‘Gewoon gaan en het beste geven wat je hebt,’  is het devies volgens hem. Over zijn ambities voor de toekomst zegt de Zaankanter: ‘Al kan het lang duren, als je er veel tijd, aandacht en liefde in steekt dan komt het goed… het gaat me lukken.’

De volgende FluXus Inspiratielezing is op 21 april 2022. Piet Kempenaar, de molenaar van verfmolen De Kat, neemt luisteraars dan mee in de wereld van pigmenten: de kleurstoffen die worden gebruikt voor het kleuren van allerlei materialen zoals verf.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen