Lokaal Zaans verliest fractievoorzitter aan DZ

Simone van Otterloo blijft aan voor Lokaal Zaans.
Simone van Otterloo blijft aan voor Lokaal Zaans.
Foto: Screenshot raad Zaanstad

Fractievoorzitter Marianne de Boer van Lokaal Zaans is bij de komende raadsverkiezingen kandidaat voor Democratisch Zaanstad. Zij en raadslid Simone van Otterloo waren van plan om de politiek de rug toe te keren, maar De Boer is ingegaan op de uitnodiging van DZ om ‘de krachten te bundelen’.

Van Otterloo sluit zich niet aan bij DZ en zet tot het einde van deze raadsperiode het raadswerk voort voor Lokaal Zaans; De Boer stapt per direct over. ‘Mijn eerdere keuze om de politiek te verlaten was ingegeven door de te smalle basis van Lokaal Zaans. Wil je het raadswerk goed doen, dan kost dat tijd. Als je daarnaast ook nog de trekker van een partij bent dan vraagt dat nog veel meer inzet, die ik mede gezien mijn gezinsuitbreiding niet (meer) kan en wilde leveren,’ schrijft De Boer in een verklaring.

Werk niet af

Alle dorpen op de kaart zetten, het erfgoed behouden, zorgen voor goede verkeersontsluitingen en de criminaliteit beteugelen blijven echter doelen die zij wil blijven nastreven en ‘er zijn nog veel projecten die ik graag ook in de volgende raadsperiode voort zou zetten’. ‘Het werk is nog niet af, zeg maar. Mocht ik in de raad gekozen worden voor DZ dan kan ik het lokale geluid voortzetten met een grotere groep bekwame mensen om me heen. Waarbij ik toch een stapje terug kan doen omdat ik geen partij hoef te leiden.’ De kieslijst van Democratisch Zaanstad wordt later bekendgemaakt.

De langzaam van een besmetting met corona herstellende Van Otterloo laat in dezelfe verklaring weten dat wat haar betreft de standpunten van DZ en Lokaal Zaans te ver uit elkaar liggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen