D66 met relatief jonge lijst raadsverkiezingen in

Flip Hoedemaeker.
Flip Hoedemaeker.
Foto: Raad Zaanstad

D66 heeft ‘met trots’ de definitieve lijst voor de raadsverkiezingen van maart komend jaar bekendgemaakt. Lijsttrekker is Flip Hoedemaeker, die dit jaar het voorzitterschap van de fractie overnam nadat Martin Hoek zich gedwongen zag zijn ontslag aan te bieden als gevolg van de nasleep van Covid-19.

 

Hoedemaeker is een oudgediende – hij is sinds 2017 raadslid en was daarvoor steunfractielid en bestuurslid van D66 Zaanstad-Wormerland – en de partij laat nu opgewekt weten dat in de top tien op de kieslijst maar liefst vijf kandidaten staan die jonger zijn dan 25 jaar, maar die al de nodige politieke ervaringen hebben opgedaan als steunfractielid en fractieassistent.

Lage plek Jan de Vries

‘Wij kijken met groot vertrouwen uit naar de verkiezingen in maart. Het was dringen aan de top, uiteindelijk hebben we gekozen voor een mooie mix van ervaring en aanstormend talent. De lijst is jong en divers, en barst van kennis en ervaring op alle belangrijke portefeuilles, kan niet beter,’ laat de partij weten in een persbericht. D66 bezet momenteel drie zeteld in de raad en heeft met Annette Baerveldt ook een vertegenwoordiger in het college. Nestor Jan de Vries van de fractie staat op plek 29 en redt daarom alleen met voorkeursstemmen een rentree. Hij vertegenwoordigde D66 van 1990 tot 1998 en vervolgens sinds 2014.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen