Denk mikt met Sebnem Pancar op één op vijf zetels

Sebnem Pancar in de raad.
Sebnem Pancar in de raad.
Foto: Gemeenteraad Zaanstad

Denk heeft vandaag de definitieve kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen in maart bekendgemaakt, met de huidige fractievoorzitter Sebnem Pancar op één. Khaan Kük volgt op de tweede plaats. De partij laat weten te mikken op vijf zetels.

Op nummer drie staat Orlando Hellings, gevolgd door nieuwkomer Ismail Korkmaz. De lijst bestaat verder uit Sanae Alharune (5), Melek Doğru (6), en Erdoğan Şahin(7). Pancar is strijdlustig: ‘Denk heeft zichzelf de afgelopen tijd bewezen als een kritische, maar bovenal als een constructieve oppositiepartij. We gaan met veel passie en energie de verkiezingen in om dit keer meer dan de huidige twee zetels te behalen en bestuursverantwoordelijkheid te nemen.’

Nieuwe koers

Ze zegt ook ‘supertrots’ te zijn op de lijst ‘met een mix aan expertise, ervaring, diversiteit en talentvolle kandidaten’. ‘Samen met deze kanjers gaan wij de komende tijd aan de slag om een nieuwe koers te varen in Zaanstad. Opnieuw zetten wij ons in om tweedeling en kansenongelijkheid tegen te gaan. Wij zullen onder andere onze strijd tegen armoede en voor betaalbare woningen naar een hoger niveau tillen. Met de kersverse slogan Denk voor iedereen willen wij alle Zaankanters centraal stellen,’ aldus de lijsttrekker.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen