Zaanse instellingen ontbreken in Top 2021 Zorgkaart Nederland

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk wordt hogelijk gewaardeerd.
Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk wordt hogelijk gewaardeerd.
Foto: Google Street View

Negen Noord-Hollandse zorginstellingen behoren tot de tien best gewaardeerde organisaties in hun sector, maar er zitten geen Zaanse bij. Dat blijkt uit de Top 2021 van Zorgkaart Nederland, de grootste keuzewebsite voor de gezondheidszorg.

In de ranglijst prijken onder meer instellingen uit Amsterdam, Alkmaar, Beverwijk, Heemstede en Nieuw-Vennep. Zij zijn het afgelopen jaar door patiënten en cliënten het hoogst beoordeeld. Zorgkaart Nederland is een initiatief van de Patïentenfederatie Nederland en zij presenteert ieder jaar op de eerste dinsdag van december een top tien voor de verschillende zorgsectoren. In de rangschikking werd ditmaal onderscheid gemaakt tussen de categorieën klinieken, wijkverpleging, praktijken voor fysiotherapie, verpleeghuizen en ziekenhuizen. Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk scoorde goed in die laatste categorie.

Bundeling van informatie

Elke organisatie die tussen 1 januari en 1 november van dit jaar – verschillend per categorie – minimaal 30 of minimaal 100 waarderingen kreeg, dong mee naar een plek in de Top 2021. De Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt 200 patiënten- en consumentenorganisaties en behartigt de belangen van alle mensen die in Nederland zorg nodig hebben. Met de Zorgkaart krijgen zij informatie waarmee ze de zorgaanbieder kunnen vinden die het beste bij hen past.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen