Tenminste dertien gevallen nieuwe virusvariant in NL

Foto: Pixabay / Geralt

Bij dertien van de reizigers die afgelopen vrijdag uit Zuid-Afrika terugkeerden op Schiphol en die positief testten op corona is tot nu toe de Omicron-variant aangetroffen. Dat meldt het RIVM. Het onderzoek naar alle 61 positief geteste personen is nog niet afgerond. Mogelijk wordt de nieuwe variant in nog meer testmonsters aangetroffen.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zei vandaag dat er een quarantaineplicht geldt voor mensen die uit zuidelijk Afrika ons land binnenkomen en dat alle mensen die hier aankomen uit een hoogrisicoland gebeld worden door de GGD. Verder vroeg hij gemeenten om de mensen in quarantaine ook aan de voordeur te controleren. Volgens De Jonge is het nog onduidelijk wat de gevolgen zijn van de nieuwe coronavariant: wat de invloed is op het ziekteverloop van Covid-19 of wat de gevolgen zijn voor de vaccins.

In totaal zijn 624 passagiers die vrijdag met twee vluchten uit Zuid-Afrika op Schiphol arriveerden door de GGD getest op corona, van wie 61 positief bleken. Zij zijn overgebracht naar een quarantainehotel bij de luchthaven. Ze mogen daar alleen weg om thuis in isolatie te gaan als ze met beschermd vervoer kunnen worden opgehaald, aldus De Jonge.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen