Nergens in West-Europa zoveel besmettingen als in Limburg

Foto: Pixabay / Geralt

Nergens in het westen van Europa worden zoveel coronagevallen vastgesteld als in Limburg. Daar zijn in de afgelopen twee weken 22.482 inwoners positief getest, ofwel één op elke 50 Limburgers. Ook voor Nederland is dat een record.

 

Limburg en de overige provincies blijven zoals verwacht op de Europese coronakaart op het hoogste waarschuwingsniveau staan. Ze kleuren net als vorige week donkerrood. De kaart wordt elke donderdag gepubliceerd door de Europese gezondheidsdienst ECDC.

Limburg en zestien andere regio’s hebben meer dan 2000 besmettingen per 100.000 mensen. De meeste gevallen zijn in het midden van Europa. De Oostenrijkse deelstaat Salzburg kende tussen 8 en 22 november veel besmettingen, gevolgd door Opper-Oostenrijk. Andere landen met veel positieve tests zijn Slowakije, Tsjechië, Slovenië en Kroatië. Ook in andere Europese landen stijgt het aantal bevestigde besmettingen. Sardinië stond vorige week als laatste regio van heel Europa op groen, het laagste waarschuwingsniveau, maar is nu naar oranje gegaan.

Reacties