Spoedreparatie Zeeburgerbrug geeft vertraging op A10 Oost

Foto: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat voert tot en met vrijdag 05:00 uur een spoedreparatie uit aan het wegdek van de Zeeburgerbrug op de Ring A10 Oost in Amsterdam. De verbindingsweg A1 / A10 richting Zaandam is daardoor ook dicht.

In verband met een kapotte voeg is er gedurende deze periode slechts één rijstrook beschikbaar in noordelijke richting. Rijkswaterstaat verwacht grote verkeersdrukte rond Amsterdam en adviseert om gedurende deze dagen de Ring A10 te mijden. Door een defect onderdeel in de voeg is deze gebroken. Dit levert een onveilige situatie op voor het verkeer. De werkzaamheden dienen daarom ‘met spoed en op korte termijn te worden uitgevoerd,’ aldus Rijkswaterstaat.

 

Weggebruikers dienen rekening te houden met ernstige vertraging en omleidingen met extra reistijd die kan oplopen tot ruim 30 minuten. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is er slechts één rijstrook beschikbaar op de A10 buitenring richting het knooppunt Coenplein,  tussen de Zeeburgerbrug en de Zeeburgertunnel. Ook kan het verkeer vanaf de A1 gedurende deze dagen geen gebruikmaken van de verbindingsweg naar de A10 Oost richting Zeeburgertunnel, Amsterdam-Noord en Zaanstad. Verkeer wordt omgeleid via de A10 West, Coentunnel en A4/A9. Gele borden geven de omleiding aan. De afrit 14 Zeeburg blijft beschikbaar voor bestemmingsverkeer. Er is geen hinder voor verkeer van noord naar zuid.

Reacties