Bushalte bij crematorium opgenomen in route lijn 65

Foto: Wikimedia / Willem 90

De bushaltes Hotels Vijfhoek bij het crematorium en de begraafplaats in Zaandam blijven dankzij ingrijpen van de gemeenteraad bestaan en worden vanaf de nieuwe dienstregeling in 2022 bediend door lijn 65. Die rijdt dan dagelijks tussen ruwweg 09:00 en 16:00 uur na aankomst op De Vlinder verder naar Hotels Vijfhoek.

Deze tijden sluiten enerzijds aan bij de openingstijden van de begraafplaats en het crematorium en anderzijds bij de beschikbaarheid van Connexxion om deze extra inzet te kunnen doen, laat wethouder Gerard Slegers de raad weten. ‘Wij verwachten hiermee voor mensen die afhankelijk zijn van deze halte en voor wie de alternatieve R-net bushalte Vijfhoek te ver weg is een passend alternatief te bieden.’ De haltenaam wordt veranderd in bushaltes Uitvaartcentrum.

Aanpassing aan De Vlinder

Om de routewijziging mogelijk te maken moet een technische aanpassing plaatsvinden aan een bussluis bij busstation De Vlinder om daar met lijn 65 overheen te kunnen rijden. Deze aanpassing wordt binnenkort uitgevoerd, waarbij de kosten voor 95 procent worden vergoed door de Vervoerregio Amsterdam en Zaanstad de resterende ‘paar honderd euro’ voor haar rekening neemt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen