Te grote, illegale zorgaanbouw Koog moet toch verdwijnen

Foto: Google Earth

Heidy van Duren Watak moet na een jarenlange strijd met de gemeente toch haar illegaal neergezette, te grote zorgaanbouw aan haar woning in de Krokusstraat in Koog aan de Zaan laten afbreken. Daarvoor heeft ze tot 7 januari de tijd.

Na ‘een volledige heroverweging op grond van de huidige feiten en omstandigheden’ volgde de conclusie dat in dit geval de belangen van de buren zwaarder wegen dan die van Van Duren Watak. Zij kreeg de gelegenheid om aan te tonen dat de huidige aanbouw de enige mogelijkheid is om gezien haar gezondheid in het huis te blijven wonen, maar heeft dat volgens het college onvoldoende hard kunnen maken. De aanbouw werd door de gemeente gedoogd ten behoeve van haar zieke echtgenoot, maar na diens overlijden claimde zijn weduwe hem voor zichzelf.

Algemeen belang prevaleert

‘Niet is aangetoond dat er geen oplossing is waarbij er meer tegemoet gekomen kan worden aan de belangen van de buren en het doel van de voorschriften in het bestemmingsplan, het voorkomen van het dichtslibben van achtererven. Het college komt tot het oordeel dat het individueel belang van de eigenaresse van de Krokusstraat bij het afwijken van de Nota Woonbebouwing niet zwaarder weegt dan het algemeen belang en de belangen van de buren,’ schrijft het college in een brief aan de raad. Daarnaast speelde nog het risico van precedentwerking.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen