Tekort aan parkeerplekken Gouwpark wordt juridische strijd

Foto: Nieuwbouwzaanstad.nl

Ontwikkelaar HSB Bouw wijst alle aansprakelijkheid af voor het grote tekort aan parkeerplaatsen in het Gouwpark. Daar werden 74 semi-publieke plekken meeverkocht met huizen, waardoor die niet meer voor iedereen beschikbaar zijn. Mensen zonder een eigen plek zitten nu in zak en as over waar ze hun auto(‘s) moeten laten nog voordat de nieuwe woning betrokken is.

Zaanstad werkt momenteel aan een reactie op de stellingname van de ontwikkelaar, vertelde wethouder Gerard Slegers gisteravond naar aanleiding van vragen van de raadsleden Rob Karst (D66) en Geert Rijken (PvdA). Hij moest daarom op zijn woorden letten, want elke uitspraak kan tegen de gemeente worden gebruikt wanneer het tot een juridisch gevecht komt. Om die reden is het ook niet handig om in dit stadium al oplossingen aan te dragen, want ook dat kan de positie van de gemeente ondermijnen. Er wordt wel al naar gekeken, inclusief de kansen om extra kosten af te wentelen op HSB Bouw.

Omvang probleem nog onduidelijk

Pas in het eerste kwartaal van volgend jaar zal duidelijk worden hoe groot het parkeerprobleem in het Gouwpark precies is, omdat dan de verhouding tussen aangevraagde en verleende en geweigerde parkeervergunningen bekend is. Sinds 1 november geldt gereguleerd parkeren in het Gouwpark en de gemeente geeft prioriteit aan parkeren voor bewoners van de nieuwbouwwijk. Zij kunnen voor 105,60 euro per jaar – of 8,80 euro per maand – een vergunning aanvragen om in de wijk te parkeren. Ook mantelzorgers en bedrijven lunnen een vergunning aanvragen.

Om te voorkomen dat de bewoners straks niet in hun eigen wijk kunnen parkeren geeft de gemeente in elk geval voorlopig geen bezoekersvergunningen af. Die kunnen terecht in de twee parkeergarages in de directe omgeving van het Gouwpark of moeten uitwijken naar omliggende buurten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen