Ontwikkelaar Gouwpark beticht van ‘bewuste misleiding’

Foto: Gouwpark.nl

D66 en de PvdA betichten ontwikkelaar Gouwpark VOF / HSB Bouw ervan bewust kopers van woningen in het Gouwpark te hebben misleid wat betreft de parkeervoorzieningen. Zaanstad heeft de ontwikkelaar in oktober aansprakelijk gesteld voor het ontbreken van 74 semi-openbare parkeerplekken, die zijn meeverkocht met huizen.

Rob Karst (D66) en Geert Rijken (PvdA) schrijven in vragen die ze vanavond aan het college stellen dat bij hen de afgelopen weken door onder andere gesprekken met de nieuwe bewoners van de wijk het beeld is ontstaan dat ook de informatie van de verkopende makelaar veel te rooskleurig was op dat gebied. ‘Afgelopen vrijdag werd bekend dat de ontwikkelaar hiervoor geen verantwoording neemt,’ schrijven de twee. De fracties maken zich zorgen dat de bewoners van het Gouwpark ‘nu de dupe worden van een lang juridisch steekspel tussen gemeente en ontwikkelaar, waarbij een oplossing op korte termijn uitblijft’.

Overbruggingsoplossing

In december worden de laatste woningen opgeleverd en dreigt er een groot tekort aan parkeerplekken. Rijken en Karst willen daarom bijgepraat worden over de actuele stand van zaken met betrekking tot de aansprakelijkheid van de ontwikkelaar en vragen naar de mogelijkheid om een ‘overbruggingsoplossing’ te verzinnen voor de tijd dat er juridische procedures lopen. Ook willen ze weten wat de juridische en financiĆ«le consequenties op de korte en de lange termijn zijn wanneer de gemeente het voortouw neemt voor een oplossing voor het parkeerprobleem in het Gouwpark.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen