POV ziet veel haken en ogen aan priktent Aris van Broekweg

Foto: Pixabay / Torsten Simon

De POV is ongelukkig met de keuze voor de Aris van Broekweg in Zaandam als nieuwe priklocatie van de GGD, ontevreden over het ontbreken van enige vorm van overleg met de omgeving en ongerust over het feit dat er pas half december wordt begonnen met de boostervaccinaties. Voorman Harrie van der Laan stelt er donderdagavond vragen over.

Van der Laan vindt het braakliggende terrein waar ZVH in een later stadium sociale huurwoningen wil bouwen en dat nu is aangewezen voor de bouw van een tentpaviljoen met parkeerterrein slecht bereikbaar, eens te meer omdat de priklocatie aan het ‘kleine straatje’ gebruikt zal worden voor de hele regio Zaanstreek – Waterland. Hoe gaan mensen die slecht ter been zijn de tent bereiken? Ook de geruststelling van de GGD dat voor de omliggende bedrijven en omwonenden geen overlast wordt verwacht stuit op scepsis: de POV wil weten waarop die aanname gebaseerd is.

Waarom pas half december?

De burgemeester gaf in het vragenuurtje van 11 november aan dat er binnen twee weken een priklocatie kon worden ingericht na het vinden van een plek. Dat wordt nu een maand en daar is Van der Laan niet blij mee. Hoe kan het dat het nu bijna een maand duurt? Waarom niet per onmiddellijk begonnen in de topsporthal in Koog aan de Zaan?

Volgens de GGD viel de keuze op een tent omdat er geen geschikt vacant gebouw te vinden was. Van der Laan krijgt graag inzicht in welke panden bekeken en weggestreept zijn en zet ook vraagtekens bij de keuze voor een tent: dat heeft in het verleden immers ongunstig uitgepakt als een testlocatie in zo’n tijdelijk onderkomen vanwege de weersomstandigheden gesloten moest worden. Van der Laan vreest derhalve voor een herhaling van zetten in de wintermaanden.

Agenda-initiatief PvdA

De PvdA kwam eerder dit jaar met een agenda-initiatief om een gemeentelijk draaiboek op te stellen om voorbereid te zijn op een – toen nog eventuele – herhaling van grootschalige vaccinaties. Het inzetten van sporthallen moest daarbij worden voorkomen. De POV vraagt ook in hoeverre dit standpunt een rol heeft gespeeld nu de kwestie daadwerkelijk weer aan de orde kwam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen