Sebnem Pancar opnieuw lijsttrekker Denk in maart

Foto: Screenshot raad Zaanstad

Sebnem Pancar voert opnieuw de kieslijst van Denk aan bij de komende raadsverkiezingen. Wie er verder op komen te staan is niet bekendgemaakt: het persbericht met de aankondiging gaat uitsluitend over de nummer één.

Denk heeft op dit moment twee zetels in de raad, met naast Pancar raadslid Ahmad Eid en de steunfractoeleden Olando Ronny Hellings en Khaan Kük. Bij de vorige verkiezingen werd Pancar samen met Elif Hotaman gekozen, maar na geruzie ging de  laatste verder als Doen. voor ze geruisloos uit de gemeenteraad verdween. Denk doet in achttien gemeenten mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Vijf zetels

Denk wil in Zaanstad ‘een einde maken aan de verharding en polarisatie’ en zet in op ‘het bestrijden van tweedeling en kansenongelijkheid’. ‘Wij hebben de afgelopen vier jaar hard gewerkt en bewezen dat wij de stem van vele Zaankanters in de gemeenteraad kunnen vertolken. Ik heb veel liefde voor Zaanstad, tegelijkertijd zie ik dat er veel dingen anders en beter kunnen in onze prachtige gemeente zodat iedereen zich hier daadwerkelijk thuis kan voelen. Samen met mijn medestrijders op de lijst mikken wij op vijf zetels in Zaanstad,’ aldus het persbericht.

Dubbele maat

Een speerpunt voor de fractie is een ambtenarenkorps dat een afspiegeling van Zaanstad is, zodat er een cultuurverandering optreedt in het stadhuis: ‘Alleen op die manier kun je de bewoners en ondernemers het beste bedienen.’ Onderwerpen als het afschaffen van Zwarte Piet, het tegengaan van etnisch profileren en het wegzetten van groeperingen of wijken krijgen de komende periode ook extra aandacht, volgens Pancar. ‘De dubbele maat in onze maatschappij moet verdwijnen, te beginnen met de dubbele maat in de gemeenteraad zelf. Laten wij nou het goede voorbeeld geven en als raad staan voor een Zaanstad waarin een ieder zich veilig en geaccepteerd voelt.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen