Ruim 200 positieve coronatests, mogelijk door eerdere storing

Foto: Twitter

En zijn in Zaanstad tussen gisterochtend en vanmorgen 205 positieve coronatests gemeld bij het RIVM, 79 meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (126). Door een storing in het weekeinde hoeft dit echter niet per se op een explosieve stijging te wijzen.

Landelijk gezien meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vandaag 19.274 positieve coronatests, ruim 7500 meer dan vorige week maandag. In de afgelopen zeven dagen registreerde de gezondheidsdienst 101.690 besmettingen en het is voor het eerst dat het weektotaal boven de 100.000 uitkomt. Gemiddeld gaat het nu om 14.527 positieve tests per etmaal in de afgelopen zeven dagen. Dat gemiddelde stijgt al zo’n anderhalve maand.

Overlijdens

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal landelijk met zestien, mar in Zaanstad was er geen melding. Gisteren werden zeven overlijdens geregistreerd. Sinds het begin van de uitbraak in februari vorig jaar zijn er ruim 2,2 miljoen mensen positief getest. Van ruim 18.700 mensen is vastgesteld dat ze aan het virus zijn overleden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen