Basisregels geen belemmering voor viering Sint Maarten

Foto: Wikimedia / Micha L. Rieser

Er gelden vandaag geen aanvullende coronamaatregelen in verband met Sint Maarten. De Veiligheidsregio Zaansteek – Waterland roept ouders wel op om de basismaatregelen in acht te nemen en het advies is om alleen verpakt snoep uit te delen.

Anderhalve meter afstand houden van andere volwassenen is belangrijk voor vaders en moeders die hun zingende kroost begeleiden, dus grotere groepen zijn eigenlijk uit den boze. Vorig jaar waren strengere maatregelen van kracht en werden creatieve oplossingen bedacht om kinderen toch hun feest te gunnen, zoals het snoepgoed buiten op afstand van de deuropening plaatsen of dat op afstand aanreiken met een lange stok met daaraan vastgeknutseld een bakje of – minder werk! – met een visnetje. Zakjes snoep op een sjoelbak naar de kinderen schuiven was een andere vondst.

Weer werkt mee

Her is allemaal wat gedoe, maar het goede nieuws is dat het weer meewerkt om het toch gezellig te maken op deze zo grijs beginnende dag. Vanmiddag trekken een paar lichte  buien over het noordwesten, maar tegen de tijd dat de duisternis invalt zouden die over moeten zijn. Ook de wind is geen spelbreker: die is zwak tot matig.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen