Respijthuis om mantelzorgers te ontlasten in januari open

Foto: Twitter / Gemeente Wormerland - Zorgcirkel

Op de nationale dag van de mantelzorg kregen acht gemeenten in Zaanstreek – Waterland waaronder Zaanstad, De Zorgcirkel en het Zorgkantoor gisteren officieel de sleutel van het eerste respijthuis in de regio overhandigd. Het Buitenhuis in Wijdewormer gaat in januari open, als de inrichting is afgerond.

De plek die zwaarbelaste mantelzorgers de kans moet geven om even op adem te komen door de zorg uit handen te geven aan professionals biedt ook dagactiviteiten voor de gasten aan. De landelijke omgeving en de verzorging door medewerkers van De Zorgcirkel en speciaal opgeleide vrijwilligers moeten bovendien ook hen een vakantiegevoel geven. Daarnaast kunnen thuiszorgmedewerkers ingezet worden voor aanvullende taken en blijft de eigen huisarts verantwoordelijk voor de medische begeleiding.

https://twitter.com/GemZaanstad/status/1458493267914465281

Logeren in Het Buitenhuis wordt in veel gevallen gesubsidieerd, waardoor de kosten voor een all inclusive verblijf beginnen bij 17,50 euro per persoon per nacht. Omdat het altijd om maatwerk gaat, kunnen mantelzorgers vooraf vrijblijvend de mogelijkheden met De Zorgcirkel bespreken. Voor de financiering van de dagbesteding kan een beroep worden gedaan op de Wet maatschappelijke ondersteuning of de Wet langdurige zorg.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen