Serie filmpjes laten kinderen wondere wereld van techniek zien

Sleutelen aan een ontwerp voor een 3D-printer.
Sleutelen aan een ontwerp voor een 3D-printer.
Foto: Still YouTube / Techportal NH

Er is terwijl de energietransitie nog op stoom moet komen al een groot tekort aan technici, ervaren bedrijven in Noord-Holland. Techlands heeft een serie filmpjes gelanceerd om leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs te wijzen op de mogelijkheden die de techniek biedt.

Op een ‘Klokhuisachtige’ manier wil de Zaanse onderwijsinstelling de leerlingen informeren en enthousiast maken over werken in de techniek. Eric Nederhand, directeur Olam Cocoa en voorzitter van Techlands vindt het een prima tijdstip: kinderen moeten aan het einde van de basisschool immers al een middelbare school kiezen. ‘Door de filmpjes zien leerlingen wat de kansen zijn van leren en werken in de techniek. De filmpjes laten verschillende werelden zien. We hopen dat meer leerlingen hierdoor voor een technische vervolgopleiding kiezen,’ zegt hij.

De filmpjes zijn opgenomen bij machinefabriek voor de cacao-, chocolade- en notenindustrie Duyvis Wiener (de video hierboven), bij offshore transportbedrijf DHSS, op vliegveld Den Helder Airport, bij mediatechnologiebedrijf NEP, 3D technoloog voor gebitsprotheses Denticien, fieldlab 3D Makerszone, papierproducent Crown Van Gelder, energie- en afvalbedrijf HVC, voetbalstadion AZ en funderingstechniekbedrijf Van ‘t Hek.

Techlands is een samenwerking tussen technische bedrijven, opleiders en de overheid in en rond de Zaanstreek en Waterland. Het doel van de samenwerking is om te zorgen dat er voldoende, goed opgeleide technici zijn voor regionale bedrijven. Aan de Aris van Broekweg in Zaandam verrijst een nieuw onderkomen voor Techlands.
;

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen