Coronabesmettingen in Nieuw Groenland en Erasmushuis

Het Erasmushuis.
Het Erasmushuis.
Foto: Google Street View

In drie van de vijftien woonzorglocaties van Evean zijn coronabesmettingen geconstateerd: het Erasmushuis en Nieuw Groenland in Zaandam en Eduard Douwes Dekker in Amsterdam. Op één afdeling per locatie is een cohort is ingesteld. Dat gebeurt wanneer twee of meer besmette cliënten separaat in een afgesloten deel verpleegd worden.

Wanneer er in een locatie een besmetting met het Covid-19 virus wordt vastgesteld, worden alle noodzakelijke maatregelen getroffen. De GGD wordt ingelicht en de betrokken bewoners worden volgens het protocol van het RIVM geïsoleerd verzorgd. Bewoners en medewerkers in de nabije omgeving van de besmette personen worden indien nodig preventief getest, dus ook zonder klachten. Bewoners en eerste contactpersonen zijn geïnformeerd over de aanpak en de impact van de coronamaatregelen op het dagelijks leven en de bezoekregeling.

Veel besmettingen

Volgens een tweet van dataspecialist Marino van Zelst is het aantal coronabesmettingen in verpleeghuizen in de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland hoog. In de afgelopen 28 dagen zou in bijna een kwart van de instellingen (23 procent) minstens één besmetting zijn gemeld. Alleen het zuiden van Limburg gaat daar nog overheen. Het landelijk gemiddelde is twaalf procent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen