‘Fema-kamp in Zaandam’: de mythe woekert maar voort

Foto: Google Street View

Al lang voor corona de wereld in zijn greep kreeg ging het op sociale media over Fema-kampen, met ook een Nederlandse vestiging in ‘Zaandam’. Bedoeld wordt het Justitieel Complex in Westzaan. Daar zouden ze waarschijnlijk willen dat ze wat meer van de incidenten die er plaatsvinden binnenshuis zouden kunnen houden, maar  complottheorieën kennen dergelijke nuchtere overwegingen niet.

Fema staat voor Federal Emergency Management Agency en dat Amerikaanse agentschap zou in eigen land al meer dan 800 kampen hebben gebouwd. Dat kan kloppen. De doelstelling van de organisatie is het coördineren van de hulpverlening na een ramp die de lokale autoriteiten niet in hun eentje aankunnen. De Fema beschikt onder meer over mobiele ‘basiskampen’ die snel op te zetten zijn om hulpverleners ter plaatse onderdak en hulp te bieden. Volgens de complotdenkers dienen ze echter een sinister doel: tegenstanders uitmoorden.

 

Ook de gevangenis is Zaanstad zit volgens hen vol met politieke opponenten van de Nederlandse regering. Met mensen die protesteerden tegen de coronamaatregelen – waarom Willem Engel nog steeds vrij rondloopt is in dat licht gezien een raadsel – en met andersdenkenden die de overheid voor de voeten lopen in het algemeen. Je kunt je natuurlijk afvragen waarom ze er zelf dan nog niet opgeborgen zijn, maar die gedachte komt bij de ‘gelovigen’ nooit op.

Elite de aanstichter

‘Verschillende bronnen melden dat de elite hier de vijanden van de staat wil opsluiten. In een publicatie onder de titel Camps for Citizens vertelt de auteur Jonathan Turley dat de voormalige Amerikaanse minister van Justitie John Ashcroft destijds een plan heeft opgesteld dat de mogelijkheid biedt toekomstige tegenstanders van de staat zonder vorm van proces op te sluiten en hen hun burgerrechten te ontnemen,’ is te lezen op een obsure website. En dat plan zou dus zijn uitgevoerd.

 

‘De elite’ is een mooi rekbaar begrip, waar desgewenst iedereen onder kan worden geschaard die de eigen visie niet deelt, en veelal wordt daarin ook ‘de media’ (als enkelvoud) meegenomen. De aankondiging van de komst van ‘quarantainekampen’ in het eerste coronajaar in Australië en Nieuw-Zeeland in het eerste coronajaar gooide meteen olie op het vuur: berichten op sociale media maakten er onmiddellijk Fema-kampen van met eerst gedwongen testen, later gedwongen vaccinaties en marteling en inmiddels zelfs executies.

Dáár gaan die idiote borden en verwerpelijke slogans met verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog dus over en dat is de reden waarom naar Zaandam verwezen wordt. Want daar staat, als we het internet mogen geloven – ‘Google het maar!’ – het eerste Fema-kamp van ons land.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen