Melchior Mattens in 2022 lijsttrekker Partij voor de Dieren

Foto: Partij voor de Dieren Zaanstad

Melchior Mattens is in maart de lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren bij de gemeenteraadsverkiezingen. De afgelopen bijna vier jaar zat de fractie voor het eerst in de raad, met één zetel. Volgens Mattens is ‘het lot van de dieren in onze stad’ daardoor op de kaart gezet en ‘het fossiele beleid van het college aan de kaak gesteld’.

Maar er is nog volgens hem nog veel te doen: ‘De komende jaren willen we Zaanstad groener maken. Dat is fijn voor mens en dier. Maar het is ook noodzakelijk voor het klimaat en de biodiversiteit, de twee belangrijkste crises van onze tijd.’ Mattens is sinds 2018 commissielid voor de partij en sinds 2021 raadslid. Daarvoor was hij betrokken bij de werkgroep Zaanstreek van de partij. Naast het raadswerk is Mattens werkzaam als actuaris.

Rechtvaardigheid

Steunfractielid Stella Pieterson (links op de foto) staat op nummer twee. Haar belangrijkste motivatie is ‘sociale rechtvaardigheid’. Pas later ontdekte ze dat die ook gaat over hoe we met andere dieren en de natuur omgaan, aldus het persbericht met de onthulling van de kieslijst. ‘De Partij voor de Dieren sluit geen compromissen over de belangrijkste en meest kwetsbare waarden, en zij probeert andere partijen in Zaanstad harder voor deze waarden te laten lopen.’

Haar collega Esther Reijnders (op de foto rechts) staat op drie, gevolgd door fractiemedewerker Sandra van der Weij (de derde dame naast Mattens). De plekken vijf tot en met negen worden ingenomen door Frank Kempers, Carmen Benjamins, Martine van Haperen, Maya van der Vecht en oud-fractievoorzitter Judit Raa.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen