Diemen winnaar onderlinge wedstrijd tegelwippen

Foto: Gemeente Zaanstad

Zaanstad heeft het afgelegd tegen Diemen tijdens het NK Tegelwippen. De twee gmeenten waren aan elkaar gekoppeld in een onderlinge strijd, die ermee eindigde dat Diemen landelijk de twaalde en Zaanstad de veertiende plek haalde.

Het Brabantse Rucphen ging er met de eerste prijs vandoor, met 22.639 tegels minder dan voor aanvang van de wedstrijd ofwel 989,77 per inwoner. Daarna volgen Enschede (134.379 in totaal; 841,27 per inwoner) en Oosterhout (39198 en 700,09 tegels). Zaanstad bleef steken op een totaal van 44.916, ofwel 286,62 per inwoner. Tussen 30 maart en 1 oktober konden inwoners meedoen door tegels in de eigen (gevel)tuin te vervangen door groen.

Kogerveldschool

Ondertussen zijn inwoners van Kogerveld meer bezig met het weren van tegels, nu de gemeente een groenstrook wil gebruiken om een grote basisschool te bouwen. Het is de omgekeerde wereld, betogen zij: de ruimte die het gebouw gaat innemen is het equivalent van 49.819 stoeptegels. Deze maand nog komt er een bijeenkomst over voor alle wijkbewoners. De actievoerders van het eerste uur laten weten ‘zeer strijdbaar’ te zijn en tot het uiterste te zullen gaan om uitvoering van het plan te voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen