Aanvraag voor wonen in De Prins nog in behandeling

Foto: Google Street View

Het college heeft extra tijd nodig om een besluit te kunnen nemen over de vergunning die is aangevraagd voor ‘het veranderen van de functie hotel/restaurant naar de functie wonen’ voor de Kerkbuurt 31 in Westzaan, het roemruchte Hotel Restaurant De Prins.

Lang voor de coronacrisis sprak eigenaresse Mireille van der Werff in een brief aan de gemeenteraad al haar grote zorgen uit over de toekomst van haar zaak, toen op grond van de toen op handen zijnde verhoging van de toeristenbelasting van drie naar zeven euro per persoon per nacht. Die verhoging kwam er toch, en daar kwam de pandemie nog eens overheen.

Geen toeristische hotspot

Als een klein hotel ver van de Zaanse Schans en het centrum van Zaandam moet De Prins ‘echt moeite doen om gasten naar Westzaan te trekken,’ schreef Van der Werff in november 2018. ‘Westzaan is een mooi dorp, maar wij hebben niet echt trekpleisters waardoor wij heel veel toeristen trekken en het openbaar vervoer naar Westzaan is ook niet echt super. Wij kunnen ook geen exorbitante prijzen rekenen voor onze hotelkamers; ik ben bang dat de gasten dan richting Beverwijk en omstreken gaan.’ Gezien de aangevraagde omgevingsvergunning staan er nu toch grote veranderingen op stapel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen