Extra tijd om subsidie aan te vragen voor initiatieven die zorgen voor reuring

'Ouderwetse' reuring.
'Ouderwetse' reuring.
Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente geeft ondernemers en verenigingen drie maanden extra de tijd om geld aan te vragen voor initiatieven die voor meer levendigheid zorgen. Ze kunnen tot 1 december aanvragen indienen voor activiteiten die moeten plaatsvinden vóór 1 juni volgend jaar.

Wethouder van Economische Zaken Hans Krieger zegt dat nu er vanwege de coronaversoepelingen van afgelopen zaterdag weer meer mogelijk is,  ondernemers weer plannen maken. Zaanstad wil daarbij helpen. Er is in totaal  250.000 euro beschikbaar, met een maximum van 25.000 per aanvraag, waarbij ten minste de helft door de aanvrager zelf moet worden betaald. In de afgelopen maanden zijn er vanuit deze zogenoemde Reuring-regeling al verschillende subsidies verleend aan ondernemers.

Zaans Ket

Een mooi voorbeeld vindt de gemeente het initiatief van Zaans Ket: een culinair-cultureel initiatief van Groos, De Fabriek, D’Swarte Walvis, Lab-44, De Bullekerk, Slager aan de Schans en Brouwerij Hoop. Zij hebben samen enkele cross-over activiteiten ontwikkeld die weer voor levendigheid zorgen: verspreid over het jaar worden onder andere het ‘More than Film’ festival,  de Zaans Singer Songwriter Contest en ‘Clazz’ aan de Zaan georganiseerd.

Bij de beoordeling van aanvragen kijkt de gemeente onder andere naar het bereik en de impact op de inwoners van Zaanstad. Andere factoren die meewegen zijn de samenwerking (crossovers) met andere branches/sectoren – denk aan sport en cultuur – en spreiding over de stad en over het jaar. Initiatieven die al subsidie ontvangen van de gemeente komen niet meer in aanmerking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen