Komende twee nachten werk in en rond Zeeburgertunnel

Foto: Google Street View

Rijkswaterstaat ziet het wegennet rond Zaanstad niet over het hoofd: na het werk aan de A8 en de Coentunnel van afgelopen weekend wordt de komende twee nachten de Zeeburgertunnel onder handen genomen.

Elke nacht wordt één tunnelbuis afgesloten en verwacht wordt een extra reistijd van vijftien minuten. Tussen maandag 27 september 23:00 uur tot dinsdag 28 september 05:00 uur is de oostbuis richting Zanstad afgesloten. Ook de verbindingsboog van de snelweg A1 richting de tunnel is dan dicht. In de nacht van dinsdag is op dezelfde uren de westbuis de andere kant op niet te gebruiken. Er is een omleiding voor het verkeer via de A10 West – Zuid – Oost en voor lokaal verkeer via de Schellingwouderbrug.

Reguliere inspectie en onderhoud

Om de tunnels die Rijkswaterstaat beheert in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Tijdens deze nachten worden de tunnelbuizen schoongemaakt. Ook vindt er een constructieve inspectie plaats en wordt waar nodig het gras rondom het tunnelgebied gemaaid.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen