Ruim 40 woningen in plaats van lege school in Rooswijk

Foto: Google Street View

Het college is enthousiast over het plan om 44 appartementen te bouwen aan de Tamboerijnhof 22 in Zaandijk. Daar waren eerder de buitenschoolse opvang De Tamboerijn en de locatie Rooswijk van het Pascal College gevestigd, maar het gebouw staat nu leeg.

Bron: Esprit Projectontwikkeling

Om de bouw mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast, onder meer omdat de toegestane bouwhoogte met 14,6 meter zal worden overschreden. Het complex krijgt vijf verdiepingen. Er moeten twee uitritten voor worden aangelegd en zestien bomen worden gekapt, met een herplantplicht. Eén boom krijgt een andere plek. Het bestaande schoolgebouw wordt gesloopt.

De bestaande bebouwing.

 

De ontwikkelaar wil levensloopbestendige appartementen in het middeldure en dure segment neerzetten, die drempelloos worden en bereikbaar met een lift. Het om zowel huur- als koopappartementen van verschillende grootte. Er komt geen sociale huur, omdat de voorbereidingen voor dit bouwplan – de verkoop van de grond door de gemeente aan de ontwikklaar – al plaatsvonden voor de vaststelling van de richtlijn voor het aandeel sociale huur in bouwprojecten. Uitgangspunt van het ontwerp is volgens het colleg dat de bebouwing compact is en dat er veel ruimte overblijft voor groen. Parkeren gebeurt volledig op eigen terrein.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen