Wanhoopsoffensief RTVI om omroeplicentie niet kwijt te raken

Foto: Needpix

Hoofdredacteur Kees Klinkenberg van RTVI Zaanstreek is een petitie begonnen om de voorkomen dat de lokale zendmachtiging de komende vijf jaar naar concurrent De Orkaan gaat en lineaire radio en televisie verdwijnen. De coalitiepartijen in de raad lijken het daarover al eens te zijn.

Klinkenberg claimt via de radio, de televisie en het internet álle inwoners te bereiken, in tegenstelling tot online platform De Orkaan. ‘Daarmee dreigen hele groeperingen uitgesloten te worden om van het Zaanse nieuws op de hoogte te blijven,’ schrijft hij in de petitie. ‘Mensen die op een traditionele, niet-digitale manier het nieuws tot zich willen nemen worden dadelijk buitengesloten door de gemeente.’

RTVI Zaanstreek vecht voor het voortbestaan.

 

 

Klinkenberg denkt daarbij aan ‘ouderen, laaggeletterden, minima en talrijke anderen’ die niet beschikken over de mogelijkheid om digitaal mee te doen en voor wie de oude media radio en tv van groot belang zijn.

Uitgebreid netwerk

Een ander heikel punt is dat het uitgebreide netwerk van RTVI Zaanstreek dat door vele jaren heen is opgebouwd verloren dreigt te gaan. De petitie verzoekt de raad – ook die van Wormerland moet zich er nog over uitspreken – om RTVI Zaanstreek opnieuw de medialicentie te gunnen: ‘Dat maakt dat alle bevolkingsgroepen hun streek op de voet kunnen blijven volgen.’ De petitie was vanmorgen rond 11:00 uur negen keer getekend.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen