Digitale ‘meedenkavond’ over herinrichting stationsgebied

Foto: Google Street View

De provincie houdt op dinsdag 28 september een digitale meedenkavond over de herinrichting van het stationsgebied Krommenie – Assendelft. Belangstellenden kunnen zich daarvoor nu per e-mail aanmelden.

Het doel van de herinrichting is om van het stationsgebied een aantrekkelijke en veilig bereikbare plek te maken en daarmee de leefbaarheid rondom de N203 te verbeteren. De aanpak van het stationsgebied gaat over de herinrichting van het oude busstation en het toevoegen van bomen en groen langs de Provincialeweg. Ook wordt er gekeken naar het verbeteren van de sociale veiligheid rond het station, bijvoorbeeld door betere verlichting. Tijdens de meedenkavond wordt hierover in drie thema’s met elkaar gebrainstormd:

  • Veiligheid – Denk hierbij aan sociale veiligheid, verkeersveiligheid, verlichting en mogelijke voorzieningen;
  • Vergroening – Denk hierbij aan groenvoorziening, bomen en klimaatadaptatie;
  • Verkeer – Denk aan routes voor (langzaam) verkeer, fietsenstallingen, parkeren, oversteken en bewegwijzering.

Om u aan te melden voor de meedenk-avond stuurt u een e-mail naar [email protected]. Vermeld daarin uw naam, postcode, leeftijd, over welk thema u wilt meepraten (eerste en tweede voorkeur) en beschrijf hoe u gebruikmaakt van het stationsgebied (bijvoorbeeld als OV-reiziger, als omwonende of als weggebruiker). Bij heel veel aanmeldingen wordt met die gegevens een goede afspiegeling van de omgeving gemaakt. De avond duurt van 19:30 tot 21:30 uur.

Vervolgstappen

Na de meedenkavond worden drie ontwerpen uitgewerkt voor het gebied waarin opbrengst van de avond wordt verwerkt. Ze worden in het najaar gepresenteerd op de website van de provincie. Ook daarop zullen belangstellenden kunnen reageren, ook als zij niet hebben deelgenomen aan de meedenkavond. Gedeputeerde Staten besluiten vervolgens welk ontwerp wordt uitgevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen