Risiconiveau corona één treetje omlaag deze week

Foto: PxHere / Tmaximumge

Het aantal positieve coronatests en ziekenhuisopnames blijft over heel Nederland gezien redelijk gelijk, maar niet evenredig verdeeld. In de ene regio stijgen de cijfers, in de andere dalen ze juist. Zaanstreek – Waterland zit aan de goede kant en ging gisteren van risiconiveau zeer ernstig naar ernstig.

Bron: Coronadashboard Rijksoverheid

 

 

De overheid stelt elke woensdag de risiconiveaus vast. In negentien van de 25 regio’s werden de afgelopen week dermate veel coronagevallen vastgesteld of zo veel coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen dat zij één van de twee hoogste risiconiveaus kregen. De laatste keer dat er zo veel regio’s op de twee hoogste tredes stonden was begin augustus. Het aantal positieve tests is sindsdien gedaald, maar het aantal ziekenhuisopnames zakt nog niet echt.

Zes regio’s zeer ernstig

Nederland telt vier risiconiveaus. Van hoog naar laag zijn dat zeer ernstig, ernstig, zorgelijk en waakzaam. Zes regio’s staan nu op zeer ernstig. Dat zijn er drie minder dan afgelopen week. Drenthe zet deze week een grote stap terug en gaat in één keer twee niveaus omlaag, van zeer ernstig naar zorgelijk.

Groningen en Noord-Holland Noord gaan van ernstig naar zorgelijk. In IJsselland, Midden en West Brabant, Brabant Noord en Zuid Limburg gaat de uitbraak juist de andere kant op: het risiconiveau daar wordt verhoogd van zorgelijk naar ernstig.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen