Zaanse kernkwaliteiten centraal op bijeenkomst Babel

Foto: Google Street View

Hoe voorkom je dat karakteristieke plekken en objecten in de toekomst worden opgeofferd en dat de groei van Zaanstad ten koste gaat van de Zaanse kernkwaliteiten? Architectuurplatform Babel gaat er op woensdag 15 september vanaf 20:00 uur over in gesprek met deskundigen in De Stoomhal in Wormer.

Architect Jeroen Hooyschuur van Hooyschuur Architecten & adviseurs en gespecialiseerd in de restauratie en transformatie van industrieel erfgoed, landschapsarchitect Gerwin de Vries van het bureau Flux Landscape architecture en MAAK.meester Frits Palmboom laten er vanuit hun eigen disciplines hun licht over schijnen. Voorafgaand aan de discussie presenteert Palmboom de nota Ruimtelijke kernkwaliteiten Gemeente Zaanstad.

Wat vindt u?

Dit onderzoek vormt de opmaat voor de ontwikkeling van de omgevingsvisie waar de gemeente momenteel aan werkt. Palmboom is MAAK.meester, supervisor voor ZaanIJ en initiatiefnemer van het onderzoek naar de Zaanse Kernkwaliteiten. Gespreksleider is Maurits de Hoog. In de aanloop naar deze bijeenkomst is Babel benieuwd naar de mening van Zaankanters en speciaal naar hun antwoorden op de volgende vragen:

  • Wat waardeert u in de Zaanstreek, wat vindt u een kernkwaliteit?
  • Welke plekken vindt u van bijzondere waarde en waarom?
  • Wat mag er van u verdwijnen?

U kunt uw gedachten daarover tot 12 september digitaal doorgeven via dit formulier. Wie de bijeenkomst op 15 september – start om 20:00 uur; inloop vanaf 19:30 uur – wil bijwonen kan zich aanmelden via e-mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen