Heel Nederland weer rood op Europese coronakaart

Het European Centre for Disease Prevention and Control in Solna.
Het European Centre for Disease Prevention and Control in Solna.
Foto: Google Street View

Heel Nederland is (weer) rood gekleurd op de Europese coronakaart en heeft dus het op één na hoogste waarschuwingsniveau. Noord- en Zuid-Holland en Flevoland hadden die kleur al. De overige negen provincies zijn vandaag van oranje naar rood gegaan.

Een maand geleden was Nederland voor het laatst volledig rood. De verandering komt doordat het percentage positieve tests is gestegen. In de afgelopen twee weken bracht 4,4 procent van alle uitgevoerde tests een coronabesmetting aan het licht. Vorige week was dit 3,5 procent. De grens ligt op vier procent, en daarmee gaat elke provincie net over de grens tussen oranje en rood, ook als het aantal positieve tests er is gedaald.

 

 

 

De kaart voor de Europese Unie wordt elke donderdag gemaakt door het in Zweden gevestigde European Centre for Disease Prevention and Control, de Europese tegenhanger van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het agentschap kijkt naar het aantal vastgestelde besmettingen en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. De kaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen