Twaalf zelfbouwkavels in De Bannehoven vanaf 170.000 euro

Foto: WonenindeZaanstreek.nl

Aan de oostkant van de toekomstige nieuwbouwwijk De Bannehoven bevinden zich twaalf nog onbeschreven kavels voor zelfbouw. Allemaal zijn ze 63 vierkante meter groot, met daarnaast twee parkeerplaatsen. Tien kavels kosten 170.000 euro en de overige twee zijn 10.000 en 25.000 euro duurder.

De bouwkosten van de woning zullen afhankelijk van de gemaakte keuzes ongeveer drie tot vier ton bedragen, aldus de website Wonen in de Zaanstreek. De kavelprijs is inclusief de projectmatige aanleg van bodembronnen voor de warmtepomp, maar exclusief leges- en bouwkosten. De gekozen dakhelling, indeling en plattegronden, gevelindelingen en materialen hebben allemaal invloed op de uiteindelijke bouwkosten, net als de gewenste afwerking en installaties.

Begeleiding

Kopers worden tijdens het ontwerpproces begeleid en geadviseerd door een team bestaande uit een architect van Heren 5 Architecten, een constructeur, een bouwkundige toetser en een aannemer van T&G Bouwcombinatie. Het ontwerpproces tot aan de aannemingsovereenkomst duurt zo’n zestien weken.

Er gelden wel bepaalde randvoorwaarden. Zo moeten de woningen een hoofdingang aan de straatkant hebben, twee of drie verdiepingen en een gemetselde of houten gevel in ‘een genuanceerde kleur’. In de basis zijn er twee plattegronden (type A en type B) van waaruit de architect verder werkt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen