Zaanse franchiseformule Used Products op zoek naar uitbreiding

sep 01 2021, 17:18 Bedrijvigheid
screenshot 20210901 165545
De Zaanse franchiseformule Used Products merkt dat mensen het steeds gewoner gaan vinden om tweedehands te kopen en hun eigen gebruikte spullen te verkopen. 'Dat taboe is er gewoon helemaal vanaf,' zegt Bas Hofte van het zo'n 25 jaar bestaande bedrijf in De Nationale Franchise Gids .
Used Products koopt en verkoopt gebruikte, maar ook nieuwe producten. De franchiseformule verkoopt het assortiment met garantie, wat er ongetwijfeld ook aan bijdraagt dat de formule aanslaat. Ondernemers van Used Products krijgen goede ondersteuning en training vanuit het hoofdkantoor, hebben een eigen webshop en een website en een online kassasysteem. Op basis van de data van dat systeem kan de franchisemanager ondernemers waar nodig bijsturen.

Nieuwe vestigingen

Used Products gelooft heilig in de combinatie van online met offline, zegt Hofte: klanten die zich online oriënteren en dan in de winkel de producten fysiek komen bekijken voordat ze die aanschaffen. Voor zowel Nederland als het buitenland wordt nog gezocht naar commerciële ondernemers die het concept verder willen uitrollen
. Inmiddels heeft Used Products meer dan 50 winkels in Nederland, naast vestigingen in onder meer België en Spanje.