Aftrap invulling Veerdijk 44 Wormer met informatieavond

Foto: Schets Urban Fabric Development

Urban Fabric Development gaat het ‘gat’ naast de historische Zaanwand in Wormer opvullen met een woongebouw en nodigt alle buurtbewoners, belanghebbenden en andere geïnteresseerden uit voor een informatieavond over de herontwikkeling van de Veerdijk 44.

Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 7 september vanaf 19:30 uur in De Stoomhal die de naam Voortborduren op de buurt meekreeg wil de projectontwikkelaar kennismaken met de omwonenden. Het beoogde proces wordt besproken en de architecten worden voorgesteld. De bijeenkomst geldt als startpunt voor het onderzoek naar hoe de buurt verder ontplooid kan worden en wat de nieuwe ontwikkeling kan toevoegen aan de omgeving. Aansluitend is er een borrel.

Bewoners begrijpen

Initiatiefnemer Urban Fabric Development ziet de bijeenkomst als het begin van het participatietraject met de buurt. ‘Urban Fabric bouwt aan projecten die verder reiken dan de vierkante meters waarop ze zijn ingetekend. Voor ons start ontwikkelen met ontrafelen. We willen de dynamiek van de buurt en haar bewoners tot in de vezels begrijpen. Pas dan weten we wat we kunnen toevoegen aan het weefsel van de buurt,’ legt Jan Thijs Klaassen van de ontwikkelaar uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen