Kermis dit jaar op afgesloten terrein om fietsers te weren

Foto: Piqsels / CC0

De opbouw van de kermis op de Burcht begint dit jaar op 31 augustis omstreeks 18:00 uur maar er wordt ’s nachts niet doorgewerkt, om de geluidshinder voor omwonenden te beperken. Tussen 13 en 15 september verdwijnt de kermis dan weer stukje bij beetje uit het centrum van Zaandam.

Het kermisterrein wordt dit jaar afgezet om te voorkomen dat fietsers het onveilig maken en er komen twee ingangen, ook al om de horeca aan de Zuiddijk goed bereikbaar te houden. Vanwege klachten over afval tijdens eerdere edities wordt het terrein elke ochtend schoongemaakt en er komt bovendien op een goed zichtbare plek een toiletwagen te staan om wildplassen tegen te gaan. Dat antwoordde wethouder Songül Mutluer gisteren op vragen van de SP.

Overleg over indeling

De klacht van omwonenden dat zij de grootste attracties steeds weer pal voor de deur krijgen en hun verzoek om een andere indeling en een beter zicht op het kermisgebeuren is nog onderwerp van discussie: de gemeente wil er via e-mail over in gesprek met bewoners om hun suggesties te vernemen. De achtbaan wordt qua formaat de grootste publiekstrekker, verklapte de wethouder alvast.

Horeca

De klacht van de horeca dat die sector nauwelijks meeprofiteert van het evenement snijdt volgens Mutluer geen hout: de kermis sluit vanwege de coronaregels meestal om 22:30 uur en de cafés mogen tot middernacht door, zodat er sprake is van ‘matchende openingstijden’. De kermis duurt van 3 tot en met 12 september.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen