Monet-veiling in de Bullekerk op 7 oktober

Eén van de 25 Zaanse Monets uit 1871.
Eén van de 25 Zaanse Monets uit 1871.
Foto: Claude Monet

Alle (amateur)kunstenaars die de afgelopen vier maanden schilderijen, foto’s, viltwerken en wat al niet meer gemaakt hebben tijdens de Monet-evenemenen in de buitenlucht kunnen hun werk op donderdagavond 7 oktober in Cultureel Centrum Bullekerk in Zaandam laten veilen. Veilingmeester is Jan de Bruin, oud-directeur van Kunstcentrum Zaanstad.

Op 7 oktober dit jaar is het 150 jaar geleden dat de Franse impressionist Claude Monet na vier maanden in de Zaanstreek te hebben vertoefd zijn koffers pakte om verder te reizen. Anderhalve eeuw later kunnen kunstenaars van nu zich hier aanmelden voor de herdenkingsveiling. Het inbrengen van de kunstwerken is op maandag 4 oktober en potentiële kopers kunnen de kavels van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 oktober tussen 11:00 en 15:00 uur komen bekijken.

Bij het inbrengen wordt samen met Jan de Bruin een startprijs bepaald. Van de opbrengst gaat 60 procent naar de kunstenaar en 40 procent naar de Stichting Cultureel Centrum Bullekerk en de Stichting Monet in Zaandam.

Open Monumentenweekend

Die laatste organisatie doet ook dit jaar weer mee aan het landelijke Open Monumentenweekend op 11 en 12 september. Het thema van dit jaar is Mijn monument is jouw monument.  Het Theehuis, tegenover het MonetAtelier is dat weekeinde te bezoeken om de verhalen te horen van Zaankanters die vertellen over hun fascinatie voor Monet en zijn Zaanse schilderijen. Wilna Wijnstra stelde een postzegelschilderij samen, Ria Kroes-Mohrs maakt Monet-borduurpatronen en Wini en Frits Schuster luciferdoosjes met Monet-schilderijtjes erin. Op zondag 12 september is er ook nog de Monet-wandeling met een lezing. Meer info volgt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen